Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

söndag 24 juni 2018

Hat föder hat

Jag blir chockad över allt jag läser om hatet som växer mot en fotbollsspelare i vårt fotbollslandslag. 

Klart man kan ge kritik , det får nog spelarna ta varje gång dom spelar en match, och visst kan man ha åsikter  men behåll dom för dig själv. Låt det stanna vid att bara tycka och tänka. Inte skrika ut det till hela världen. Och framför allt inte hota, hata , göra rasistiska påhopp eller förnedra . 

Hota att döda och skada någon och dennas familj för att Sverige förlorar en fotbollsmatch. Vart är vi på väg? Vem gör nåt sånt? Vilka är alla dessa människor med så mycket hat?Och är inte fotboll en lagsport? Hur kan det bara vara ens fel att Sverige förlorar? Och denne person man nu hatar, älskade man ju nyss när hans mål var ett av målen som tog Sverige till VM. Vadå vända kappan efter vinden. 

Klart man kan bli besviken. Klart man kanske försöker och vill hitta en syndabock , inte kul med en förlust men...det stannar som sagt vid en tanke eller en diskussion  med sällskapet man är med. 

Inte leta upp någon på sociala medier och uttrycka hat. Vilka troll. Och det är vuxna människor vi pratar om. Vad lär vi då ut till våra barn? Har föder hat 

Skrämmande. Ledsamt. Tragiskt. 

Jag är eg inte särskilt intresserad av fotboll och såg inte direkt vad som hände i matchen som kunde göra att det blev sån uppståndelse och sånt liv. Men...rasism, hat och hot är aldrig ok. Jag trodde faktiskt att Sverige var bättre än så. Tydligen inte. Och finns det inte värre saker som händer  i världen eller i livet än en förlust i en fotbollsmatch ?



#backadurmaz


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar