Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

söndag 10 juni 2018

Vattenkrig 

Nu har jag lagt mig. Helt galet trött. Skönt trött. Somnade till flera gånger i soffan medan vi kollade på en serie som jag egentligen älskar och inte vill missa. Då är jag trött. 

Jag har varit ute precis hela dagen. Frisk luft och sol gör en trött. I vår trädgård blir det ju som sagt väldigt hett också så man blir rätt matt av värmen. Men jag klagar inte. Älskar sol och värme. Och tror knappt att det är sant när jag tänker på vilka fantastiska veckor vi haft. Vilket väder. Hoppas det fortsätter så här. 

Tilda,Patric och Malva kom på en fika idag på förmiddagen. Malva stannade kvar när dom åkte hem. Vi åt lunch. Emma och Malva hoppade i vattenspridaren. Vi gick en runda så Malva fick somna i vagnen. 

Mina två minsta systrar kom hit och vi har grejat paket och lite annat till vår systerson som tar studenten. Vi fikade och hade vattenkrig. Mycket skratt och skrik blev det. Man blir aldrig för gammal för vattenkrig. Vi tyckte nog det var roligare än Emma o Malva. 

Malva åt även middag här. Sen framåt kvällen gick vi hem med henne. Blir genast så tyst och tomt när hon har gått hem. Denna underbara lilla skatt. Hon ger oss så mycket glädje och energi. Och en väldans massa kärlek. 

Det blev en soft kväll framför tvn. Jag somnade som sagt. Och nu ligger jag redo att sova för natten. 

Ikväll har jag haft ganska ont i huvudet. Nerverna spelar ett spratt. Huggande, brännande och stickande smärta. Ryckningar i kinden. Ska prata med Västerviks smärtenhet imorgon. Ska få veta nya dosen på min medicin. Och kanske få en ny tid dit. 

Veckan som kommer är minst sagt sprängfylld. Finns knappt tid över att gå på toa. Imorgon har jag några timmar på mig att vila. Men sen blir det ingen vila förrän om en vecka. Är massa grejer varje dag fram till nästa måndag. 

Lite stressande faktiskt. Vet inte hur jag ska hinna med allt. Eller orka. Men, det är mestadels roliga saker och det mår man ju bra av. Bara jag försöker att inte stressa upp mig för mycket. För då blir jag säkert liggandes istället och missar allt. Det svåra är tid för återhämtning nästa vecka. Det finns liksom inte utrymme för det. Men som sagt, en sak i taget. Och jag får vila när när det går. Om så bara en kort micro-vila. Får försöka gå undan och vila huvudet ibland. Att vara hjärntrött är faktiskt en ganska svår trötthet. Om inte hjärnan funkar funkar inget annat heller. 

Trots smärtan i huvudet nu ikväll så har jag ändå mått bra idag. Har känt mig glad och lycklig. En härlig känsla i kroppen. Snälla...låt den stanna...

Det är så skönt att må bra. Kan det vara medicinen? Vädret? Eller är det bara helt enkelt på våg åt rätt håll? 

Oavsett så är det väldigt härligt och jag njuter så länge det varar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar