Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

tisdag 14 november 2017

Donationsregistret 

Idag fick jag hem papper på att jag har regristrerat mig som donator. 


Känns fint att veta att jag kan rädda någons liv den dagen jag dör. Och det är skönt att det finns på papper och är regeistrerat så min efterlevande slipper fundera om frågan kommer upp. 

Nu i em var vi på utv samtal för Emma. Inga problem i skolan för den tjejen. Hon ligger över medel i alla ämnen. Och i några ämnen är hon längre fram än vad målen kräver i årskurs 3.

Hon är dessutom en ödmjuk, pålitlig och snäll tjej. En fin vän till sina klasskompisar. 

 Jag är stolt över henne ❤️

Jag har ätit dåligt idag. Mått lite illa och känt mig allmänt dassig hela dagen. Börjar känna mig bättre. Har precis druckit lite kaffe och ätit nog 20 pepparkakor. Sant. Jag ljuger inte. Annas pepparkakor är svåra att sluta äta om man väl har börjat. Och doppa dom i kaffet ...mmmm...bästa. 

Jag fick veta att min läkare kommer höra av sig i veckan. Känns skönt. Hon kanske kan stilla min oro lite. 

Funderar på att ut och gå en runda. Få lite frisk luft. Känner mig rastlös. Fick värsta energikicken av allt socker ( alla pepparkakor )nu. 

Eller så lägger jag mig bara i soffan och läser lite. 

På tal om att läsa. Emma önskade sig Joakim Lundells bok när hon fyller år.  Jag köpte den men tänkte att jag läser den innan hon får den. Pjuuuh! Tur det. Det var ingen läsning att rekommendera för en tjej som inte ens fyllt 9. Vet inte om jag trodde det heller egentligen men trodde nog inte det var så illa. Tur att jag läste den först iallafall. Nä den boken får hon allt vänta med. 


Sen var den avsolut läsvärd. Och det smärtade i mitt mammahjärta att läsa om hans ledsamma och tragiska uppväxt. Och skönt att det gick bra för honom till slut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar