Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

fredag 29 december 2017

Jul jul, strålande jul

Jag är ju som sagt var egentligen inget stort fan av julen. Men. Ett stort MEN, denna julen har varit väldigt bra. 

En mysig uppesittarkväll med sonen och hans familj. Vi firade lilla julafton. Malva fick bl a en docksäng och ett tält av oss. Tältet var verkligen uppskattat. Och jag hoppas att teater med Babblarna kommer uppskattas sen också. 😍


Julafton var vi hemma. Svärmor och hennes särbo kom till oss och firade jul. 

Vi käkade lunch, kollade på Kalle och Emma delade ut julklappar. 

På morgonen ställde vi ut gröt som vanligt. Och tomten lämnade ett brev och två små klappar till Emma. Han bad  om hjälp att dela ut julklapparna under dagen. 



Jag dekorerade årets julsittning med grankvistar, målade kottar, torkade apelsiner och kanel. 

Älskar att duka och fixa. 

Julaftonskvällen spelade vi ett spel som Emma fick. Hysteriskt roligt. Mycket dregel och skratt blev det. 


Och sen låg vi i soffan och såg en film. Alltså en väldigt lugn och skön julafton. 

Juldagen kom Patric o Malva och åt frukost med oss. Sen fixade jag o grejade lite innan min stora familj kom för lite trevligheter. 


Jullekar, barnen fick skattjakt, julklappsspel och gott att äta och dricka. En trevlig och rolig kväll. Patric och Malva sov över här. Tilda jobbade natt. 

Annandagen blev det, som alltid, fantastiskt god kalkon hos svärmor på Öland. 


Onsdagen passade jag Malva. 

Vi lekte och busade lite sen tog vi en pw och då somnade hon i vagnen. Då kom Patric hit och behövde skruvhjälp med möbler han hade köpt till Malvas rum. Jag låg dubbelvikt på golvet. Längesedan jag skrattade så. Man kan väl säga att min son inte är van att använda verktyg 🤣


Emma var med Micke en runda på jobbet och sen hade hon en kompis som sov över. Och det hade jag med. Ingela kom hit och var nattgäst. Vi tog en pw. Åt och drack gott och sen satt vi och babblade om allt mellan himmel och jord. En mysig och lugn kväll. Blev sängen rätt tidigt ändå. 


Igår var det nagelfix och sen tog jag en fika med Ingela innan hon skulle vidare. 


Sen var det världens lugnaste eftermiddag. Jag låg och vilade ett par timmar. Magiskt. 

Sen fick vi lite gäster på kvällen. Bla en väldigt söt liten Maja. 


Som sagt. Det har varit en bra julhelg och vecka. 

Jag har mått relativt bra. Har varit rött trött senaste dagarna. Även haft väldigt ont. Vilket blivit att jag tagit mer mediciner och det i sin tur gör att min mage protesterar. 

Men i det stora hela har allt mest varit bra ❤️

Och jag måste ha varit snäll för jag fick många fina julklappar. 

David Batras show. Gå på melodifestivalen ( finalen ) En bok, presentkort på klippning och naglar, träningsbyxor ( adidas ) pengar och pyjamas. 

Idag bråkar Print T rejält med mig. Och det värsta är att det även börjat låta i andra örat. Panik. Så ja, nu hör jag sämre än någonsin. 

Tog en rejäl sovmorgon idag. Har nyss ätit frukost. Vi ska in till stan idag och shoppa lite. Emma fick lite olika presentkort i julklapp som hon vill använda. 

Sen blir det hem och ta på pyjamasen och bara softa. Imorgon ska vi åka till simhallen med lilla Malva. Men efter det blir det bara en soft lördag oxå. Så förbannat skönt. Har varit en relativt lugn jul o vecka, men ändå intensiv på nåt vis. Det märks nu för min kropp och knopp skriker efter tystnad och vila. 

Måste bara berätta. Var med om nåt roligt igår. Och rörande. Jag gick, på riktigt, ut med tårar från en butik. Handlade och började prata lite med en som satt i kassan om det jag handlade. Då säger hon till mig att hon tror hon läser min blogg. Om det är jag som bloggar och har Menieres. 

Ja ,sa jag, väldigt paff och ställd. Tror ju liksom inte att någon annan än familj o vänner läser. Sen sa hon att hon själv har Menieres. Och att hon tycker synd om mig. Och att jag skriver så bra. Blev otroligt glad. Och ja, lipig. Men även tacksam. Studsade nästan ut från butiken. En sån sak, att någon berättar att dom läser min blogg och att dom tycker den är bra, gör att det är roligt att skriva igen. ( Efter nyår ska jag skriva på krönikor igen. Och kanske är det dags att börja på den där boken igen?! )Och lite nöjd är jag över att hon kände igen mig. Asså är jag en kändis nu. Typ F-kändis eller nåt? 😜

Jag blir lite nyfiken nu...vem är just DU som läser min blogg? 

Och du, J, där i kassan igår...Tack ❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar