Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

lördag 2 december 2017

Julpynt

Så mycket bättre var bra även idag. Som jag älskar detta program. Är lite smygkär i Anders ”Moneybrother”, älskar Tomas röst och tycker Uno är störtskön. Gillar hela gänget faktiskt 

Nu har jag lagt mig. Är supertrött. Har varit trött hela dagen. Faktiskt hela veckan. Går verkligen på sparlåga. Energin är noll. 

Vet inte om det beror på medicinen som ökats eller om jag bara är allmänt trött.

Ikväll blev jag äntligen klar med allt fix inför första advent. Saker jag normalt brukar göra på några timmar har tagit flera dagar. Galet. Men men...nu är det klart iaf. 


Tycker egentligen det är ganska kul att pynta och fixa men i år har det inte alls varit  lika roligt. Har mest känts som ett tvång. 

Tyckte inte att julgardinerna vi brukar ha blev fina i köket i år. Fast eg handlade det nog mest om att jag inte orkade stryka så jag hängde upp ett par jag inte behövde stryka och för att göra dom lite mer juliga hängde jag på röda tassels som hade suttit på en kudde. 


Kanske inte blev världens snyggaste men jag slapp stryka och jag blev rätt nöjd ändå. 

Julfeelingen har dock inte infunnit sig än men det gör den sällan för mig. Alla som känner mig vet att jag aldrig har gillat julen. Vet inte varför eg. Har inget bra svar på det. Men varje år denna tiden får jag nästan lite ångestkänsla. Fast senaste året har jag haft ångestkänsla hela tiden känns det som. Väldigt ofta tryck i bröstet. 

Idag känner jag faktiskt lite så.  Tryck i bröstet och oroskänsla. Känns som att nåt inte stämmer i min kropp. 

Har haft en annan sorts värk i två dagar nu. Och idag domnade min tunga bort. Halva tungan. Från mitten och fram till tippen. Jätteobehagligt. Svårt att äta. Blir lite orolig. Vad är det som händer med mig? Hur står det till i mitt huvud. 

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag ta bussen till sjukhuset på en intervju. Är två studerande från US i Linköping som har  kontaktat mig och vill fråga mig saker om Menieres och Mindfulnessen jag gick på. Spännande. Hoppas jag kan bidra med nåt. 

Imorgon är det första advent alltså. Och bara 3 veckor kvar till jul. 

Och innan dess ska Emma firas också. Hjälp!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar