Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

torsdag 21 december 2017

Övernattning 

Jag ligger brevid  Emma i hennes nya rum. Vi kör övernattning. Mysigt att få sova över. 


Hon har somnat nu och imorgon får vi sovmorgon för Emma har jullov. 

Nu ikväll hade jag eg bestämt mig för att slå in julklappar. Jag började men orkade inte. Blev helt trött i huvudet. Men det blev några stycken iaf. Jag tycker eg det är rätt kul att slå in paket. 


Idag har jag faktiskt betat av lite på to do-listan. Handlat med syrran inför juldagen. Då vi ska vara här hemma och fira lite jul. Har gjort klart lite knep och knåp,frågesport och musikquiz. 


Jag har gjort egen sill för första gången i mitt liv. Oj vad god den blev 


Det är matlagningsyoghurt , riven lime + limesaft, salladslök, chili, spiskummin och fetaost. Och sill då. 

Har även gjort snaps. Jag gillar inte snaps så svårt att säga om den är god. Men jag hoppas den är godare än den ser ut. 


Det är riven apelsin med vaniljstång o lite annat i. 

Jag har även skrivit ett brev från tomten till Emma. Hon tror fortfarande på tomten. Och så länge man tror så finns han. ❤️


Tomten lämnar brevet på trappan efter att han har ätit upp gröten som Emma ställer ut. En tradition vi har varje år. Och så gjorde jag även med Emmas storebror när han var liten. Det är mysigt med traditioner. Och något jag hoppas mina barn bär med sig. Fina minnen ❤️

Julen är barnens tid, tycker jag. I alla fall julafton. Jag vill att Emma ska känna att julen är rolig, mysig och att vi umgås. Att det liksom blir något speciellt. Och inte bara som alla andra dagar. 

Jag har hunnit med en hel del idag. Har varit tvungen att sysselsätta mig. Jag har,rent känslomässigt ,haft en jobbig dag. Jag tog en pw. Det var första gången på ett bra tag. Det var skönt. Ska försöka komma igång med mina  promenader och lite träning igen. 

Hade även ett långt samtal med en vän förut. Det gjorde mig glad och jag fick energi. Insåg att jag behöver mina vänner mer än jag tror. ❤️

Vet inte varför jag alltid flyr och drar mig undan när jag mår dåligt eller har det jobbigt. Jag tror det är för att skydda mig själv. Men eg så gör jag ju mig själv ännu mer illa. Framför allt ensam. 

Ensam är inte alltid stark. 

Idag har jag tyckt lite synd om mig själv. Tycker liksom att det är orättvist. Att jag har drabbats av mer elände än jag förtjänar. Jag vill ha ett liv igen. 

Snart är det jul. Sen nyår. Och ett nytt år väntar. Det året vet man ingenting om. Ett år med månader som är som kapitel i en bok. Men med helt oskrivna blad. 

Ett nytt år. Mitt år. Jag längtar. 

Jag längtar också efter helgen som kommer. Bara massa mys och trevligheter. ( jag har förträngt allt jag har att göra 😅 )

Imorgon fika med en av systrarna som ville komma och fira Emma. Sen in till stan med mitt lilla hjärta. Vi ska gå på bio. På den nya filmen Monky. 


Sen uträtta lite ärenden innan vi går och käkar nånstans. 

Lördagen spenderar vi med lilla familjen Wisth. Då firar vi lilla julafton med allt vad det innebär. Julklappar till dom små, laga middag uppesittarkväll, Bingo Lotto, spela spel. Och som alltid när vi är med Patric o Tilda, skratta och ha kul. ❤️

Jag är inget stort fan av julen. Men jag älskar  att umgås med dom som betyder mest. 

Och denna julen kommer jag liksom förra julen att använda mobilen mindre. Kommer förmodligen heller inte att blogga. Så jag passar på att önska er en God jul. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar