Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

tisdag 30 oktober 2018

Ångestattack 

Inatt vaknade jag och hade superont. Ville rycka bort den lilla platsgrejen. Spände och värkte. Gjorde ont även inne i örat. Tog tablett. Hjälpte inte. Fick panik. Det tryckte i bröstet. Spände mig. Händerna började domna. Tyckte inte jag kände fötterna heller. Då stressar jag upp mig ännu mer. Tänkte att nu dör jag. Fast att jag egentligen vet att det "bara" är en ångestattack. Men det är lätt att nu i efterhand säga/tänka på det. Just då, när det gör så in i h-vete ont. Händer domnar. Det susar extra högt i örat. Det spänner i bröstet. Får ingen luft. Klart jag tror jag ska dö. 

Men mindfulnessövningar, tips från kurator och Västervikssmärtenhet har väl ändå på nåt vis satt sig nånstans i mig så jag började göra andningsövning och sen kroppscanning och vips så var det morgon. Jag somnade alltså mitt i kroppscanningen tror jag för jag minns inte att jag fullföljde hela. 

Känner mig dock helt matt idag. Uttömd på energi. Sluddrar nästan när jag pratar. Ångestattack på natten??? Mindre kul. 

Nu ska jag väcka  Emma. Vi ska ha en tjejdag. ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar