Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

tisdag 2 oktober 2018

Smärta

Idag är ingen bra dag. Jobbig på många olika sätt. Gör ont i både kropp och själ. 

Jag har varit i Västervik idag på smärtenheten. Ett väldigt bra ställe. Ett fint team jag har runt mig. Men det har ändå varit en jobbig dag. Mycket prat om mig. Om smärtan. Om allt som hänt. Undersökning. Provtagning. Injektion i ärret. FY FAN på ren svenska vad det gjorde ont. Svimfärdig. Kan fortfarande knappt röra huvudet. 

Ska ta mellan 2-10 såna sprutor beroende på hur smärtan avtar/nerverna växer rätt. Efter alla ingrepp så har man liksom klippt av nerver som inte hittat rätt tillbaka så det har bildats neurinom. Tror det hette så. Injektionerna ska förhoppningsvis hjälpa. Men Gud. Vill aldrig mer göra om det. Hjälp. 

Samtalet med psykologen var oxå jobbigt. Och han tyckte nog det såg mörkt ut för han ville boka in en tid igen nästa vecka. Och han bad mig även kontakta min kurator här hemma om en tid snabbt. Och det fick jag en redan imorgon. 

Ska tillbaka till Västervik i nästa vecka oxå sen blir det uppehåll ett par veckor innan jag ska tillbaka igen. 

Jag är helt slut. I kroppen och huvudet. Av både smärta och tårar. Och en lång intensiv dag. Och så sammanlagt 5 timmar på buss. Känner mig helt uttömd på energi. 

Sen har det hänt annat idag som gjorde mig väldigt ledsen. Tårarna rinner. Men kan inte skriva om det nu. 

Ingen bra dag alls idag. Hoppas på att vakna piggare imorgon. Taktil massage och kurator på förmiddagen. Det gör mig förhoppningsvis gott. Och så ber jag innerligt till högre makter att smärtan bak vid ärret släpper snart. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar