Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

fredag 13 oktober 2017

Fredagen den 13:e

Ingen otursdag för oss idag. Emma och jag har varit på röntgen och ortopeden. Benen låg ok. Så ingen operation eller skruvar är nödvändiga. Pjuuuh! 

Ett ben var lite lite böjt men ska tydligen inte vara någon fara. Så vi firade med ett rött gips och att äta pannkakor i fiket på sjukhuset 


Nu blir det nytt besök om en vecka. Och så ska hon få nytt gips. ( idag bara bytte dom själva lindan ovanpå )

Innan vi åkte hem var även jag och träffade läkare. Två stycken tittade på mitt öra. Man känner metallplattan väl igenom. Dom förstår att jag har ont säger dom. Känns bra. För ibland känner jag mig uppgiven och tänker att ingen förstår hur jäkla ont det kan göra. 

Visade filmen med ryckningarna i kinden. Dom sa att det kan vara en biverkning av nya medicinen. Tydligen kunde man få ofrivilliga rörelse. 

Så den brännande huggande smärtan jag har i kinden är en annan nerv, trigeminus, som bråkar. Den tror dom beror på att titanplattan irriterat den. Tycker dock det blivit lite bättre av medicin jag fick. Är inte lika spänd ner i nacken nu heller. 

Hur som helst så kan Kalmar  inte göra mer nu utan det är bara att vänta in Linköping och se vad dom bestämmer. 

Läkaren sa att ta bort plattan helt kan bli rätt krävande för den lär ha vuxit fast i skallbenet. OMG! Får svimningskänsla bara av att tänka på det. Får flashbacks från när jag var och klippte bort en bit av plattan. Det var hemskt. Kände hur han slet, drog och bände. 

Men ja, jag blev inte så mkt klokare idag. Ska fortsätta ta mina mediciner. Och gå och ta nåt blodprov nästa vecka för att se är mina värden är ok. Kunde bli nåt vajsing av  medicinen tydligen. Men skulle det vara nåt fel på proverna så får jag säkert nåt piller för det med. Mer piller åt folket. ( obs! Ironisk)

Har haft en bra eftermiddag och kväll. Sprang en kortis. 4 km. Det var riktigt tungt idag och jag blev lite ”gungig” och matt i kroppen. Lite darrig. 

Soft kväll med soffhäng och Idol på tv. 

Nu har jag lagt mig. Längtar tills imorgon. Då vankas 25 års galej 


Psst. Ett tips. Orkidéer kan man sätta i en burk el vas. Jag fick två orkidéer av svämor och hade ingen kruka som jag tyckte passade bra. Så då löste jag det sä här:


Alla sätt är bra, utom dom dåliga 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar