Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

onsdag 11 oktober 2017

Tankeställare 

Igår kväll var jag på en bra föreläsning om hälsa. Hur vi är dåliga på att ta hand om oss själva, på att serva oss själva. Vi lämnar in bilen på service för att inte gå sönder eller braka ihop. Men vi är dåliga på att ge oss själva service. 

Vi proppar i oss själva med socker, dålig mat, massa onyttigt, energidrycker mm

Vi äter mer o mer mediciner, fler blir utbrända. Fler sjukdomar. Dåliga tänder. Fetma. Tarmproblem. 

Många barn lever i princip på socker varje dag. Det resulterar först i extremt pigga, sen svårt att sova på natten, sen trötthet, humörsvängningar, huvudvärk. Osv. 

Ja. Man borde nog bli bättre på att ta hand om sig själv. Jag ska bli bättre på att ta hand om mig själv. Även på att ta hand om Emma. Man behöver inte få fika varje dag. Chipsmys har man till helgen. Godis en dag i veckan om det inte är något särskilt som händer. Det blir ju dessutom godare om man inte äter det så ofta.  Mindre McDonalds, även om det är hennes favoritmat. Det är inte bra mat. Det funkar ibland men inte så ofta som hon äter det. 

Jag är extremt dålig på att äta över huvudtaget. När jag är hemma själv på dagarna kan jag leva på digestivekex typ. Sen är jag vrålhungrig på kvällen och då trycker jag i mig. Blir proppmätt. Och sen blir jag sötsugen. 

Nä nu ska det bli nån ordning på torpet. Bra att man får sig en tankeställare ibland. 

Jag har sovit extremt dåligt inatt. Vaknade med hemsk smärta i huvudet, bakom örat. Spänd i hela ansiktet. Kunde knappt öppna munnen nu när jag skulle äta frukost. 

Fortfarande lite spänd i ansiktet och tung i huvudet men smärtan har släppt. 

Ska ut och gå en runda sen. Kanske springa lite om jag orkar. 

Sen kommer mitt älskade lilla barnbarn. Ska passa henne under dagen o kvällen. 

Imorgon blir det fullt ös hela dagen. Kurator, träning och lite annat. Sen på kvällen ska jag ut och käka med ett gäng härliga tjejer som jag tyvärr träffar alldeles för sällan. Men det bästa med dom är att det gör inget om det var flera månader sedan vi sågs. När man väl ses är allt som vanligt och det är som att man sågs igår.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar