Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

fredag 11 januari 2019

Hjärntrött. 

Idag är jag helt slut. Vaknade med huvudvärk. "Vanlig" huvudvärk alltså. Tinnitusen har ökat volymen rejält. Och jag är trött. Orkeslös.  Har sovit bra hela natten, tror jag iallafall, ändå känns det som att jag inte sovit nånting. Den där förkylningen som hängt över mig i flera veckor nu gör sig extra påmind idag. Hes. Snorig. Ont i kroppen. Särskilt benen/fötterna. Gegg i ögonen. Märkligt det där. När ska det gå över? 

Sen är jag hjärntrött. Det kopplar inte alls idag. Och när jag blir så där trött blir jag orolig för mig själv. Idag hade jag helt glömt koden till mobilen.  Och jag har haft samma kod i evigheter. Aldrig bytt. Normalt har jag Touch ID  men ibland funkar det inte och siffrorna kommer upp så man ska slå koden istället. Hjärnsläpp. Kom inte på den. Bara satt o stirrade på mobilen. Fatta paniken. Tillslut funkade touchen. Och så småningom kom jag på koden. 

Men sen väl ut i köket när jag skulle göra kaffe letade jag febrilt efter kaffeburken i skafferiet. Svor och hade mig. Vart fan är kaffeburken?

Jo den är där den alltid står och stått dom närmsta åren. Vid kaffebryggaren. På en hylla. Jisses. Snacka om hjärnsläpp. Kan liksom inte ens minnas, nu när jag tänker efter, när vi senast hade burken med kaffet i skafferiet. 

Vad händer med mig?

Är lite att göra idag men inget som är särskilt jobbigt eller stressande. Inget jag behöver styra med just nu så jag tar en lugn förmiddag och gör ingenting. Mitt huvud behöver tydligen lite lugn. Jag behöver vila.

Läkarsamtal idag.  Om jag nu måste äta medicin kan det ju få vara en som funkar. Hoppas jag får byta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar