Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

lördag 3 februari 2018

Melodifestivalen 

Nu har vi kollat mellon. Känner mig besviken.  Benjamin var ok men inte mer än så. Bäst var John.

 Edward Blom, allvarligt. Vad gjorde han där? Som sagt. Lite besviken. Ingen låt som var ett hallelujha moment direkt. Gäspade mig nästa igenom programmet. 

Vi gjorde röstningslappar tidigare idag. 


Vi hoppades ändå Benjamin skulle gå direkt till final. Så det var ju bra. Emma hoppades även på Sigrid. Man vill ju ha lite bra artister i finalen. Vi ska åka och se den i Stockholm i mars. Det ska bli riktigt jäkla kul. 

I förmiddags kom lilla Malvis till oss. Patric o Tilda skulle iväg på Spa och middag med Patrics pappa, farmor o farfar mfl. Egentligen skulle Malva ha följt med men hon är inte superpigg. Förkyld, hostig och lite hes. Så hon fick vara hos oss istället. Lugnare för henne och dom kunde få en kväll tillsammans i lugn o ro. 

Hon var rätt pigg tidigare idag så vi var ute och lekte i snön en stund.

Hon bjöd på fika nere i lekrummet. 


Sen sov vi middag.  Jag somnade med henne och sov i över en timme. Skönt. Att sova middag borde alla unna sig oftare. Åtminstone när man är ledig och kan. 

Så mysigt att ha Malva sovandes på mitt bröst 


Gränslös kärlek. Jag älskar sönder henne ❤️

Hon och Emma badade när Emmas kompis hade åkt hem. Hon tog med en kompis hem efter skolan igår. Som sen sov över och stannade kvar även hela dagen idag. Dom har haft jättekul tillsammans. 

Vi gjorde tacos till middag. Tacos på en lördag, jag vet. Hur crazy som helst. 

Malvis blev  lite hostig och trött nu ikväll så hon somnade rätt tidigt. Jag får nog inte räkna med sovmorgon imorgon hehe. 

Jag känner mig rätt trött och har gjort hela dagen. Jag är förvisso alltid trött nu för tiden men har känt mig trött i hela kroppen. Och ont i huvudet. Framme i pannan. Inte alls i form. Känner mig liksom lite ”konstig”. Kanske håller på att bli sjuk. Eller så är jag slutkörd efter den här veckan. 

Det har varit en jobbig vecka. Jag har inte mått bra. Haft ont. Rejält ont. Varit låg. Tänkte ett tag att Ölandsbron skulle vara enda utvägen för att slippa smärtan. 

Självklart var det bara en brutal tanke men ni vet känslan när man bara vill ge upp. När det gör så ont så man inte vet vart man ska ta vägen. 

Igår knackade det på dörren. Blombud. Min underbara vän Lotta hade skickat blommor och choklad. Det är så konstigt. Hon bor så långt borta och vi ses ungefär 2 ggr om året ändå är det som att hon kan läsa mina tankar. Eller känna det jag känner. Hon liksom vet när jag behöver det där lilla extra utan att jag behöver säga det. Hon vet att det inte är bra även om jag säger att det är det. 

Hon står mig väldigt nära och är som en syster för mig. Hon förstår. Hon vet. Hon känner mig. Jag behöver aldrig låtsas. Ljuga. Eller vara någon annan. Vi är så olika men ändå så olika. Min soulmate ❤️ Jag har ett par såna vänner som betyder väldigt mycket för mig. Som finns där, alltid. Även om det finns avstånd eller att man ses sällan eller inte pratar så ofta så är dom ändå den där vännen som betyder otroligt mycket. Man bara vet att dom finns där, no matter what. Det är jag tacksam över, att jag har såna vänner. Det är viktigt med fina och bra vänner även när man är vuxen. Familjen är givetvis allt men vänner är också viktigt. Mina närmsta vänner är liksom familj för mig. 

Vänner , det är familjen vi själva väljer. ❤️

Jag började gråta när blommorna kom. Blev så otroligt glad. Och man blir extra glad när man verkligen blir helt överraskad.  



Då fick jag faktiskt lite ny energi igen. 

Och dom här två 


Dom ger mig så mycket kärlek och energi. ❤️

Finaste små tjejerna i världen. 

Nu ligger dom brevid mig båda två. Micke skickades in i ett annat rum. Jag ska försöka somna nu och hoppas på några timmars sömn. Malva är rejält hostig. Och bökig. Precis som Emma. Dom har hela sängen. Jag ligger extremt långt ut på kanten. Har ingen plats alls knappt. Men men. Huvudsaken att barnen ligger skönt. 

Imorgon söndag. Då ska jag göra ingenting! Söndagar är väl en vilodag? Jag ska nog sova middag imorgon oxå. Bara för att jag kan. Och för att det är så galet skönt. 


Natti natt 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar