Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

tisdag 8 maj 2018

Återhämtning

Idag har jag tagit det extremt lugnt hela dagen. Behövde liksom varva ner. Återhämtning är väldigt viktigt fick jag lära mig igår. Och måste väl erkänna att jag är  dålig på det. Kör ofta på tills jag är helt utmattad. Jag kan absolut öka tempot lite men behöver pausa, återhämta mig, sen ta fart igen. Inte  köra på tills jag blir så trött att det tar flera dagar att få energin tillbaka. 

Men som sagt. Mest suttit i trädgården idag och gjort ingenting. Lullat runt lite. Vattnat. Suttit i solen. Suttit i skuggan. Suttit i solen igen. 

Startade dagen med en pw, i lite lugnare tempo, direkt jag hade vaknat. Sen satt jag ute i solen och åt frukost. Borde egentligen försöka göra det några ggr i veckan. Ut och gå direkt på morgonen, innan frukost. För att få energi och lite som terapi. Eller meditation.  Att schasa bort all negativ energi, rensa tankarna och bara fokusera på naturen nu när det är så fint ute. 


I em/kväll hjälpte Emma och jag Micke med jobb. 


Städa ur större sopkärl och sen levererade vi dom till Öland. Det var otroligt fint, lugnt och tyst i Borgholm. Måste väl erkänna att jag nästan bara varit där under midsommarhelgen eller på söndagar (party på Strand) innan. Och då är det betydligt mer folk där. 


Vi åt middagen i bilen, McDonalds. Ganska trevligt, som en liten miniutflykt. Även om jag kände mig som en sopgubbe med alla sopkärlen. Emma var väldift duktig och hjälpte till. Även om hon smet iväg och dansade, shufflade, titt som tätt. 

När vi körde på Öland och det började dyka upp väderkvarnar sa Emma:

-Ska vi räkna huskvarnar?

Ha ha ha. Inte helt dumt ändå. Ett litet hus och en kvarn. Huskvarn. 


Nu ligger jag nerbäddad. Hoppas på att få sova. Smärtplåster på. Medicin intagen. Har laddat hem en sömnapp. Ska kanske göra en avslappningsövning så jag verkligen kommer ner i varv. Och försöker tänka bort tinnitusen. Fortfarande tinnitus i båda öronen. Galet störande. 

Imorgon ska jag fortsätta med att göra ingenting hela dagen. För att jag kan och vill. 

Gonatt


Just det. Igår fick jag höra att det märks att jag alltid har en genomtänkt outfit. Att jag matchar, kläder, skor , accessoarer osv. Ja, så är det nog men gör inte alla det? 🙈😅



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar