Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

torsdag 4 januari 2018

Solsidan

Igår hade jag softaste dagen på länge. Kollade väldigt mycket på film och tv så idag ser jag extra suddigt och är väldigt hjärntrött. Men det är värt det för det var skönt med en sån dag. Försökte använda glasögonen igår men det blir en sån ilande smärta i hela ansiktet så det är svårt att ha dom en längre stund. 

Emma och jag startade dagen med frukost hos Patric, Tilda o Malva. Mysigt. 

Sen hem, la oss i soffan och kollade film. Åt lunch framför tvn och kollade en film till. 

Sen hämtade Tilda Emma. Hon skulle vara där hemma och mysa med dom medan vi gick på bio. 

Vi var och kollade på Solsidan. Ove...denna Ove. Har nån hatkärlek till honom. Orkar knappt se honom. Vill ha skämskudden hela tiden. Men han är ju ändå en väldigt rolig karaktär på nåt vis. Solsidan absolut bra och stundvis rolig men tycker ändå den passar bättre som serie. Och det är ingen film jag behöver se igen. Jag tror faktiskt All inclusive var roligare. Kanske en aning tramsigare och löjligare än Solsidan ,men jag skrattade mer. Fast det säger väl mer om mig kanske. TramsMaja.  

Efter bion hämtade vi pizza på Italia. Hem o softade framför tvn, igen, och kollade den nya svenska serien som var superbra. Den döende detektiven. 

Sovit riktigt bra hela natten. Men vaknade tidigt med ganska ont bakom örat. Från 1-10 typ 8 men tog en tablett och så blev det 5,5 i smärta mätt. 

Om jag har ondare än 6 på skalan och tabletter inte hjälper så bör jag höra av mig till läkare. Tur att den inte är mer än 5,5. (Håller fingrarna i kors) Orkar verkligen inte klämma in nåt läkarbesök nu. Har redan en tid på sjukhuset idag. Jag ska till kuratorn. Efterlängtat besök. 

Och sen blir det hem och se färdigt en film med Emma. Vi hann inte se klart den igår. 

 Idag tänkte jag ta en pw = sw igen. Kanske även fortsätta städa undan julen. Jag tog iaf bort alla tomtar igår. Greja lite med Malvas album. Fundera lite på en krönika. Kanske kanske kanske. Får se vad jag har lust med och vad jag orkar helt enkelt. 

Är lite stressad över om jag verkligen kan skriva en krönika just nu. Att skriva ett blogginlägg tar sjukt lång tid. Detta inlägg har jag hållt på med en timma nu. Gaaah!

Orden flyter ihop. Jag skriver fel. Får skriva om. Ser inte vad jag skrivit. Osv osv osv. Förvisso skriver jag på mobilen nu. När jag skriver krönika så sitter jag iaf vid datorn med ganska stor skärm. Kanske är skillnad. Iaf med att se vad jag skriver. Men hjärntröttheten, orden som hoppar runt och kaoset i huvudet. Har svårt att fokusera och koncentrera mig. Hm...kommer det någonsin bli bra igen? Jag vill ha min hjärna tillbaka. 

Jag kan inte ens komma ihåg fyra saker jag ska handla när jag går till affären. Och innan kunde jag bara läsa en lapp, med många grejer, som jag skulle köpa och så hade jag det i huvudet. Nu kommer jag inte ihåg fyra grejer och även om jag har en lapp med så glömmer jag nåt. 

Jag kan inte vara med i ett samtal där flera pratar. Då rör det till det rejält. Har svårt att fokusera på vad en säger. Försvinner ofta in i min egna bubbla. Kan ju visserligen bero på att jag hör dåligt. Och Prins T som stör. 

Döv på ena örat, tinnitus och så bara höra med 80% på andra örat. Jo men så att eh...

När alla operationer är över ska jag iaf få hörapparat så jag kan höra med 25% på döva örat. Nån apparat ( skruv i huvudet o en liten sak bakom örat ) som ska fånga upp ljud från friska örat. Bluetooth typ. Så jag kommer tro att jag hör med det döva. Och på så vis ”slippa” tinnitusen lite. För att höra ljud istället för brus och sus är ju skönare. 

Nu till kuratorn och gråta av mig lite. ❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar