Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

måndag 1 januari 2018

Gott nytt år

Nytt år. Nya möjligheter. Som en bok med oskrivna blad. Där varje månad är ett nytt kapitel. 

Än så vet man ingenting om 2018. Man kan bara önska och hoppas att det blir så bra som man har tänkt sig. 

2017 har varit ett rätt tungt år. Visst finns det ljusglimtar och många härliga stunder men också mycket smärta, tårar och uppgivenhet. Två operationer ,som på ett vis gjort mig bättre men på ett annat vis sämre. 

Ibland ångrar jag att jag opererade mig. Fast onödigt att ångra sånt man inte kan påverka. Men det jag kan tycka är extremt surt är att jag gick så många månader med smärta helt i onödan. Hade man kollat mig direkt när jag började klaga på smärtan så hade man mycket tidigare kunnat göra något om plattan som har flyttat sig. Och kanske sluppit störningar i ansiktsnerven. 

Men men. Nu är det som det är. Jag lämnar det, liksom 2017, bakom mig och ser framåt istället. En ny operation väntar snart. Och jag tror den blir vändningen. Jag har hopp om 2018. Nu ska jag ta mig mig upp igen och ta mitt liv tillbaka.

Jag har inga nyårslöften i år förutom just det, att jag ska ta mig tillbaka. Så gott det går iaf. Schas med det onda, schas. 

Nyårsafton spenderades hemma hos vänner med god mat och dryck. Lekar och spel med barnen. En lugn kväll med mycket skratt. Vi passade lilla Malva så hon var också med. Det var snälla och glada barn. Och vi hade alla kul tillsammans. 

Vi sov över där och idag åt vi frukost och sen spelade vi bingo. 

Jag har sovit dåligt inatt. Malva har stökat lite och Emma har haft en hemsk hosta. Hon var lite hängig idag men jag trodde det berodde på för lite sömn. Men när vi kom hem hade Emma feber. Jag måste ringa läkaren imorgon. Tre veckor med hosta nu. 

Så Emma och jag kröp ner i soffan, efter att vi hade lämnat Malva , och kollade en film. Sen somnade jag en stund. Förbaskad skönt att somna på soffan. Det borde jag göra oftare. Kanske borde ha det som nyårslöfte, att somna lite oftare på soffan. Hur gutt som helst. 

Nu har vi ätit middag, jag ska ta en pw, sen ska jag krypa ner och kolla tv. Lär nog somna tidigt. 

En bra start denna första dag på 2018. 

Här kommer lite bilder. Glömde tyvärr ta kort på varmrätt och efterrätt. Men det var magiskt gott 😍





Se nu till att göra 2018 till ett bra och minnesvärt år ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar