Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

fredag 19 januari 2018

Uppe med tuppen

Antingen vill jag inte gå upp och kan sova en hel dag. Eller så är jag upp med tuppen. Eller rent av vaknar innan honom. 

Nu sitter jag och surplar kaffe för andra gången idag. Jag ska städa och så tänkte jag försöka skriva lite på en krönika. Har några idéer. Får passa på när jag är någorlunda pigg. 

Idag ska vi även till Maxi och handla. Och så ska vi lyxa till det med smörgåstårta från Kallskänken. Den är god. Dock snålt med räkor så vi köper alltid extra och lägger på. ”Lyxar man så lyxar man och då lyxar man rejält”. 

Jag är som sagt piggare idag. Men matt. Känns precis som efter man haft magsjuka typ. När kroppen är helt tom på energi. Och man är lite darrig i både kroppen och rösten. Har visserligen mest bara legat i två dagar. Och inte fått i mig så mycket mat. Mest glass. 

Jag ser tärd ut och är blek. Ser ut som ett spöke. Men det gör jag kanske i vanliga fall också 😅 Behöver ut och få lite luft tror jag. 

Fredag igen alltså.  Helg. En helg med lite trevligheter. Det ser jag verkligen fram emot. Imorgon får vi gäster. Räknar med en hel del skratt. Det känner jag att jag behöver nu. ❤️

I helgen sluter jag fred med min kropp. Orkar inte fightas. Orkar inte spjärna emot. Jag kommer hänga med Mr Ménières och Prins Tinnitus hela helgen. Kommer försöka acceptera dom som dom är. Är inte lika sugen på att träff Herr Kräk dock. Men han håller jag borta med ett piller. Man kan inte ”älska” alla. 

Ha en trevlig helg! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar