Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

fredag 6 april 2018

En nära döden upplevelse

Sovmorgon blev det och hade blivit ännu längre om jag inte hade vaknat av en jäkla smäll. En stege som stod mot taket på vår ingalasade altan for i backen, utanför vårt sovrumsfönster typ. Den smällen. Jag hoppade en meter i sängen. Och då är jag ändå döv på ena örat. 

Ja nu är jag vaken iaf. Sitter med mitt kaffe. Blå himmel och sol ute. Skulle ha sprungit idag men njaaa på den. Blåser ju storm. Får se om jag orkar ta mig till gymmet en stund. 

Eller så gör jag ingenting. Sitter i öppningen på inglasade altanen o lapar sol. 

Inatt har jag drömt så mycket konstiga saker. Vi var och dök i Thailand. Jättefint. Tills jag  fastade med simfötterna i koraller. Den paniken. Jag kände den i drömmen. Fick ingen luft. Micke dök en bit ifrån mig. Jag försökte signalera att jag satt fast. Men han bara vinkade glatt tillbaka till mig. Hallå?! Jag vinkar inte, jag vevar. Jag har panik. Idiot. 

Så ja, nu lär jag väl aldrig prova att dyka. Kan stryka det från min bucket list. Kanske lika bra det. Jag kan ju knappt snorkla utan att få panik. Emma är hundra gånger bättre än mig på att snorkla. Jag lyckas bara suga i mig massa vatten. Dessutom blir jag ju rädd för alla fiskar som är runt mig. 

Fiskar och fåglar. Det inte riktigt min grej. Hatar hönsen och ankorna som springer runt på Skälby tex. Dom jagar ju en. Usch. Livrädd. En gång när syrran och jag var där med barnen så skrek jag så hysteriskt när dom kom nära, så jag skrämde upp även Meja och Emma. Vi sprang. Hönsen efter. Och syrran bara garvade. Schysst! Det var ju en nära döden upplevelse. Och hon bara garvade. 

Syrran garvar och Micke bara vinkar. När jag håller på att dö?! Jag får nog börja fundera på vilka som verkligen ingår i min familj. 

Ha en bra helg ❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar