Jag har fått diagnosen Ménières.

Det är en sjukdom som har tagit över mitt liv.
Yrsel, kräkningar, dålig balans, ostadig, dropattacks, hörselförlust och tinnitus.
En diagnos som är svår att acceptera, en sjukdom smärtsam att hantera och ett handikapp jag måste lära mig att leva med.
Den här bloggen handlar om min vardag och mitt liv med Mr Ménières, Herr Kräk och Prins Tinnitus.

fredag 27 april 2018

Ladda batterierna

Jahopp. Då var det fredag igen. Helg. Rätt trist när man egentligen struntar i vad det är för dag. Fredag, lördag, torsdag, det kan kvitta liksom. Det enda mysiga är väl att resten av familjen är ledig. Jag är så less på att bara gå här hemma ensam. Känner mig så oviktig och värdelös. Som om jag inte gör någon nytta alls. Om jag fick skulle jag bara sova bort dagarna.Alltså jag får men det är inte bra. Behöver komma upp och ha lite rutiner. Röra på mig. Få energi. Jag blir bara tröttare av att sova. Blir bättre nu när det börjar bli vår och varmare. Då kan jag vara ute mer i trädgården. 

Idag vaknade jag rätt pigg ändå. Men direkt efter frukost fick jag hemska magknip. Min mage mår som sagt inte helt 100 av alla mediciner. Men tog mig ut på en pw och det släppte faktiskt någorlunda i magen. 

Hur det känns i huvudet behöver jag väl knappast skriva. Ingen bättring ännu. Tror jag ska testa ett smärtplåster i helgen. Nu borde ju ärret ha läkt. 

Hade ju ont i örat igår och idag när jag vaknade hade det runnit ut gegg på kinden och på kudden. Trevligt. Öroninflammation? Inte ont idag iallafall. Skönt. 

Jag satt ute i solen en stund förut.  Det är rätt varmt när den väl är framme. Riktigt aprilväder. Ösregn. Sol. Ösregn. Sol. Nu är det dock väldigt mörkt så det blir nog ingen mer sol idag. 

Jag ska faktiskt sätta på musik på högsta volym och städa lite. Och så ska jag fortsätta pynta och fixa på inglasade altanen. Älskar att gå runt och lulla och fixa fint. Att komma på nya idéer med gamla saker. Hade velat jobba i en inredningsbutik. En sån där som dekorerar. Fick tips om ett jobb jag borde söka. Men vill vara helt frisk först. Kan ju knappast söka jobb nu. -Hej. Malin heter jag. Jag har konstant ont och ingen kraft eller ork alls. Jag är ett vrak både fysiskt och psykiskt.  Men jag skulle ääälska det här jobbet. Jo tjena. Dom skulle säkert anställa mig. Dessutom har jag ju ett jobb i kommunen. Hörde av chefen häromdagen som berättade lite om omplacering och så. Eftersom kommunen sagt upp assistans. Och jag valde att inte följa med till Humana utan stanna i kommunen. Det känns tryggare. 

Tillbaka till inredning. Jag har snöat in helt på korgar , natur och gröna växter. Älskar det. TGR och Ikea har mycket billigt och fint. 


Nöjd med pyntet jag gjorde i en korg från TGR. Korgen 20:- , grenar från trädgården och så tog jag bort blommorna från en gammal kvist jag hade sen innan 


Enkelt men fint. Emma tar med en kompis hem efter skolan. Det vankas övernattning. Vi ska väl i väg och handla lite gott till kvällen och helgen också annars blir det en lugn skön hemmakväll. 

Jag laddar batterierna till Valborg då jag ska fira och skåla med en vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar